Vandalorum - trädgården

För några dagar sedan så besökte vi konstmuséet Vandalorum i Värnamo. Det här bildsjoket visar bilder från den omtalade trädgården som Piet Oudolf har skapat framför de stora röda ladorna som innehåller museum m.m. 
Min lekmannaåsikt om trädgården är att det var mycket upprepning av samma sorts växter, men det kan ju vara en medveten tanke förstås.

Kommentarer

  1. Besökte trädgården i höstas och i maj. I maj tycker jag att den var rätt tråkig...fast då var ju vårlökarna utblommade förstås. I höstas fanns det många fina blommaor, MEN jag håller helt med.... för många likadana, för mycket upprepning av för många av varje sort.... God kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna-Lena, det var fint att höra - jag tänkte att "det är väl bara jag".

      Radera
  2. Nu är det några år sedan vi var där en tidig vår och jag har inget minne av någon trädgård, antingen fanns den inte få eller också var vi f du är så tidigt på året att inget speciellt blommade. De jär blå tistlarna tycker jag är så fina!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja trädgården är nyanlagd och numera är det ett hav av blommor mellan parkeringen och byggnaderna.
      Tack

      Radera
  3. Fina bilder! Tidigare i livet så älskade jag när det var stora fält av samma blomma.. men nu är jag mer av en sommarängsälskare :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en av de roliga sakerna som sker under livet - att man ändrar sig. :)
      Bara ordet "s o m m a r ä n g" skapar angenäma känslor, inuti.
      Tack Anna

      Radera
  4. Har sett flera trädgårdar av Piet Oudolf och han målar nog gärna i stora penseldrag och det brukar vara mycket vajande gräs. De jag har sett har varit fina men jag håller med om att det får inte bli för mycket av samma. Men dina bilder är jättefina!

    SvaraRadera
  5. Även om det var mycket upprepning så var det vackert. Många fina blommor och fina bilder på dem :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Om du inte har ett Blogspotkonto så tryck på den lilla pilen efter Walkaboutsweden. Där kan du välja Anonym och själv skriva in ditt namn efter kommentaren.