Lokstallarna i Landeryd

Någonstans i Småland. 
Vi betar av Smålands småvägar efterhand. Här i Landeryd har vi varit förr, men nu var det ett tag sedan. Därför stannade vi till denna gång när vi hade vägen förbi, och tog med oss kamerorna för att ta lite bilder på lokstallarna, spåren och de gamla övergivna tågvagnarna.

Kommentarer

  1. Vilken underbar miljö att dokumentera med kamera. Jättefina bilder har du gått!

    SvaraRadera
  2. Vackert och tragiskt på samma gång. Jisses, så gärna jag hade gått omkring där med min kamera. Tyvärr har vi inget liknande i mina hemtrakter och Småland besöker vi inte särskilt ofta. Borde kanske...
    Finns det någon historia bakom att man lämnat vagnarna åt sitt öde?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen en trevlig miljö att vandra runt i Stefan.
      Hela området är väl som en typ av järnvägsmuseum och man ser att någon "tar hand" om det. Ett par gånger om året anordnas arrangemang för allmänheten då man också kan gå in och titta i lokstallet. Vi två traskar helst omkring ensamma. ;)
      Det går tydligen att boka tid också, om man vill komma någon annan tid på året.
      Tack

      Radera
  3. Vilken nostalgi, vilken plats! Anar att det finns en hel del sådana nostalgiplatser i Småland. Känns lite speciellt när jag ser den gamla SJ-loggan. Fina bilder!

    SvaraRadera
  4. En av de sista turerna som gick mellan Ulricehamn och Landeryd, åkte vi med på. Det var när döttrarna var små... Grannen och hennes pojkar var också med.
    Vi gick på rälsbussen i Limmared och åkte med till sjötofta. Där fikade vi i gräset utanför den redan nedlagda stationen, medan rälsbussrn var i Landeryd och vände. Och sen åkte vi med tillbaka. Ett fint minne!
    Hu, så det ser ut i Landeryd. Att man får låta uttjänta tågvagnar bara stå!! God eftermiddag! //Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha - så kul att höra att ni var med.
      De där vagnarna har man inte så ont av, de står en bit bort på spåren.
      Tony hade en teori om att de står där för att senare hämtas bort till lokstallet och bli omhändertagna - men det kanske bara är en önskedröm.
      Läste i alla fall att de reparerar och fixar till därborta i "verkstaden". Kanske var dock de där vagnarna jag fotograferade utom räddning.
      Tack Anna-Lena

      Radera
  5. Fina bilder från tider som har varit. Undrar om tågen och tidtabellerna var mer pålitliga då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, tackar!
      Det är jag helt övertygad om att de gjorde Ingrid, kom och avgick i tid alltså.

      Radera

Skicka en kommentar

Om du inte har ett Blogspotkonto så tryck på den lilla pilen efter Walkaboutsweden. Där kan du välja Anonym och själv skriva in ditt namn efter kommentaren.