Vadstena

För första gången har vi nu bott på hotell i Vadstena och det var en höjdare. 
Vi har varit i staden förr men eftersom det ligger så pass nära oss så har vi åkt hem, eller åkt vidare till nya platser efteråt. 
En av sönerna har bott där ett par gånger och varit väldigt nöjd - så med det i minnet så bestämde vi oss för att göra likadant. 

Vi bokade ingenting i förväg (vi vill helst vara helt obundna när det gäller var och när vi ska bo någonstans). Receptionisten på Klosterhotellet var en pärla och började guida mig igenom alla(!) de olika byggnaderna med hotellrum i. 
Till sist föreslog han att vi skulle bo i Stora slottsvillan (precis vid slottet), nackdelen var att det var längst ifrån frukostmatsalen, men det gjorde oss ingenting. 

Vad jag kan minnas så har vi aldrig bott så här slottslikt någon gång förut. Wow! 
Lägger in ett par bilder från mobilen på själva boendet. 
Vi kände oss som kungligheter och med sängar av god kvalitet, så sov jag ovanligt gott för att vara på hotell. 

Den här gången fotograferade vi faktiskt inte så mycket, kanske på grund av att vi har gjort det väldigt mycket tidigare. Underbar sommarkänsla och behaglig temperatur på kvällen när vi tog varsin öl (med tillbehör) och tittade ut över Vättern (som ju känns som ett hav). 
Helt plötsligt kom en nunna gående genom parken - fint att se.
Rådhuset.
I detta huset bodde vi. Park utanför. Kanske hjälpte de stora träden till att göra så att rummet var så svalt och skönt trots nästan 30 grader varmt under dagen.
Mobilbild från rummets interiör, tjusigt värre.
Mobilbild från Kungasalen där vi åt vår frukost. 
Vackert och högtidligt, precis intill den ståtliga Storkyrkan.

Kommentarer

  1. Vadstena är en väldigt mysig liten stad och jag har fina minnen därifrån. Men hotell har jag inte bott på och då har jag nog missat något. Verkligen fint och trevligt. Sköna sängar är ett stort plus. Väldigt fina bilder från er dag där. Fint väder och vackra blommor. Rosorna i den smala gränden är fantastiska :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ingrid
      Det här besöket och övernattningen är vi väldigt nöjda med. Sommarvädret var heller ingen nackdel precis.

      Radera
  2. Så fint och att vara spontan är ju härligt, om en är beredd på att det kan vara fullbokat. Jag är tvärtom där, alltså älskar att vara spontan, men hotell vill jag boka. Researcha ordentligt :) Men på ert sätt så fick ni ju en personlig guidning innan ni bestämde er, det är ju det bästa tänker jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna

      Förr i tiden så gillade jag verkligen den biten, att planera, läsa på m.m. Det var liksom en del av hela reseupplevelsen. Det upphörde när jag inte längre kunde planera för nästkommande timma. . .att boka möten, upplevelser, hotell m.m. gick inte längre.

      Andra tider nu alltså.
      Eftersom vi bara reser på hemmaplan och helst utanför turistsäsongen så är det lättare att vara helt spontan. Oftast bara 1-2 hotellnätter.
      Fast en aning förberedelse finns, vi brukar kolla in vilka hotell som finns på platsen (eller på närliggande orter) så att vi har viss koll.

      Radera
  3. Vadstena är verkligen en vacker stad och vilket mysigt hotellboende. Vi var några väninnor som åkte dit för ett par år sedan och hade bokat på ett annat annex till Klosterhotellet, också bra men inte riktigt i er klass. Så fina foton från en vacker sommarstad!

    SvaraRadera
  4. Vadstena har vi besökt flera gånger och även övernattat i. En så mysig liten stad. Er vistelse lät ju toppen. Vilket härligt boende. Älskar bilderna ... speciellt den första ...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Om du inte har ett Blogspotkonto så tryck på den lilla pilen efter Walkaboutsweden. Där kan du välja Anonym och själv skriva in ditt namn efter kommentaren.