Boxholms Folkets Park

Ett av de nostalgiska fynd vi hittade under vårt besök i Östergötland var en gammal Folkets Park. Till och med skylten satt kvar nere vid ingången. Det blev självklart en liten fotosväng(om) i parken.

Kommentarer

  1. Trevligt att ta del av en folkpark som är välbevarad. Den i Nyköping är idag sönderbyggd och ute på landsbygden har de flesta förfallit. Det närmaste vi kommer är Folkets park i Nävekvarn. Välbevarad och ofta plats för olika evenemang.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja i alla fall i lagom förfall.
      Folkparken i Nävekvarn, med sitt fina läge har vi besökt. Som vanligt av en ren tillfällighet. "- Titta där ligger en folkpark." ;)
      Det är vi det - åker på vinst och förlust utan så mycket förkunskaper, bara en riktning eller ett avlägset mål. Säkert missar vi en del men vi hittar också mycket annat.
      Tack Stefan

      Radera
  2. Oj, vad många fina minnen som dyker upp nu. Jag och min man träffades nämligen på Borensbergs folkets park 1980. Jag tror att den är i gång fortfarande. Det är i alla fall inte många år sedan det ordnades dans där. De är ganska lika de här folkparkerna ute på landsbygden. Fina gamla dansbanor och kringbyggnader. Trevligt att få se dina fina bilder :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ju själv aldrig besökt några dansbanor, men nuförtiden tycker jag ändå att de har en nostalgisk charm. De få som vi hittar (av en slump) vill vi gärna dokumentera.
      Vet att de är fina minnen för dig Ingrid.
      Tack

      Radera
  3. Folkparker och dansbanor ute i skogarna hörde till våra tonår och många kända orkestrar spelade för oss på Parkliden i Sollebrunn, Råglanna i Främmestad och Mossbrott utanför Vara. En del av de här ställena har renoverats med varsam hand och för några år sedan var vi bjudna på 60-årskalas på Gröna Lund i Lerdala. Skoj att ni har ett gemensamt intresse för de här platserna som ger sådana nostalgivibbar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för intressant kommentar BM/Lars
      Ja en känsla av en svunnen tid infinner sig när jag/vi vandrar runt. . .

      Radera

Skicka en kommentar