Okome kvarn

Denna vecka har vi gjort hela tre mycket lyckade utflykter. 
I måndags till Falkenberg, där vi hittade nya outforskade platser att dokumentera. Igår hade vi en höjdarupplevelse på Dumme mosse i Jönköping och idag en fin liten kort utflykt med familjen till skogen, där vår son lätt fixade en eld med hjälp av tändstål och sedan även skötte korvgrillningen. 
Lille M smaskade i sig tre korvar men brödet brukar ha en tendens att bli över. Det fick istället åka iväg i åns vatten till glädje för fiskar och fåglar. 
Vi andra skogsmullar hade heller inga problem med att få ner dagens lunch. Som en extra bonus så hittade vi fullt med kantareller som fick följa med M hem, han älskar nämligen dem i olika rätter. 
För er som följer både makens och min blogg så kan jag tänka att det blir lite tjatigt, eftersom vi är på samma ställen och fotograferar samma saker. 
Här nedan kommer i alla fall mina bilder från Okome kvarn och såg. Dessa kvarnar som inkluderar en såg också ser ju något annorlunda ut jämfört med de som bara har använts till malning av säd. 
Den här kändes ändå lite unik och det fanns mycket att titta på eftersom hembygdsföreningen förvarade en hel del föremål där. Gissar på att det ibland förekommer olika typer av event här vid kvarnen, för i ett av husen fanns det olika plakat som hälsade välkommen till midsommar, jul m.m.

Kommentarer

  1. Okome, känner igen namnet. Vet att det ligger i Halland. Dumme Mosse, det är ju ett höjdarställe. Kan kanske bli en tur dit, under en fin höstdag. Tröttnar f.ö. inte alls på era bilder. Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Mysigt med familjeutflykt och korvgrillning i det fria :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det. <3
      Kul när familjen kommer med spontana förfrågningar om att åka/göra nåt.
      Tack Ingrid

      Radera
  3. Vilka trevliga utflykter ni gjort.
    Okome, namnet är bekant, men mer visste jag inte om det. Vilken intressant och vacker plats.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lena
      Man blir lycklig när man "snubblar" över sådana här ställen.

      Radera

Skicka en kommentar