Gamla biografer i Nyköping

Vissa saker som jag/vi gillar att fotodokumentera är säkert helt oförståeligt för andra. Varför fotografera gamla slitna bedagade byggnader. En bra fråga utan svar. ;) 

I Nyköping finns inte bara en utan två gamla biografer som inte blivit omgjorda till något annat (även om i alla fall en av dem numera inrymde annan verksamhet) utan får står kvar med sina gamla neonskyltar - fast det är kanske en sanning med modifikation för Grands skyltar såg väldigt fräscha och fina ut. Nya eller renoverade kanske? Ja ni ser skillnaden på bilderna nedan.
En kul detalj på Röda kvarn-bion var filmaffischen utanför, den skapade lite extra retrokänsla.

 

Kommentarer

  1. Ja, hur väljer vi ut våra motiv egentligen och finns det några regler. Nej, så klart inte utan vi fotar det vi själva gillar och det är ju så det ska vara :D Visst är det kul med de minnen och den nostalgi som en gammal bio kan ge. Röda kvarn var nog den vanligaste bion då. Jag vet inte om den finns längre och då är det extra kul att hitta i alla fall en exteriör som den en gång var.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet att det finns en fin Röda kvarn-biograf i Borås, som man har renoverat varsamt. Där visas film ännu i dessa dagar.
      Tack Ingrid

      Radera
  2. Grand var efter nedläggningen ett populärt diskotek. Därefter har det funits många verksamheter i lokalen och nu är det samlingsplats för stans utslagna. Det fanns ytterligare en bio i centrala Nyköping. Roxy, som låg granne med den nuvarande bokaffären.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sånt här är ju jättekul att höra Stefan. Tack.

      Radera
  3. Härliga bilder! Grands entré är ju bara så läcker och dom röda pilarna som pricken över i. Inbjudande, tycker jag. Snygga dörrar också.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar