Arv och miljö

 

När jag ser hur vårt barnbarn uppfostras av sina föräldrar så går tankarna till mina egna. Skogen var en stor och viktig del av min barndom och vi bodde preeecis intill den. Mina föräldrar tände väldigt ofta eldar och ibland grillade vi korv. 
Fina friluftsminnen för mig och jag gläds när jag ser hur självklart sonen och hans familj också vistas i naturen. Allt känns enkelt och lekfullt. Att tända elden med eldstål går hur bra som helst och jag tittar intresserat på.

Kommentarer

  1. Och tänk, så viktiga och bra kunskaper att få med sig helt gratis! /Elisabet

    SvaraRadera
  2. Jag har också haft turen att ha fått med mig många fina naturupplevelser från barndomen och uppväxten. Att min son har fått samma känsla för naturen har du förstått men riktigt samma intresse finns inte hos döttrarna, trots att vi har haft med dem ut på många äventyr i olika naturmiljöer. Kanske blev det för mycket :D
    Ps. När jag går in på den sida där jag samlar alla bloggar jag följer så kommer två olika versioner av ditt inlägg fram. Jag förstår att det ena är raderat men det kan vara bra att veta att det inte försvinner helt. Det går inte att klicka fram och kommentera men det finns där. Ville bara ge informationen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ingrid
      Så är det med våra barn också. Den ene (som jag beskrev) är en som gillar att spendera tid i naturen med sin familj. Den andre bor mitt i storstan och är måttligt intresserad av friluftsliv. Fast han gillar att röra på sig och tar långa promenader i stad och förort.
      Utfallet av barnens barndom med oss och deras mor-och farföräldrar blev alltså ganska olika. Återigen; Arv och miljö..?
      Så bra att du berättade om hur det blir när jag har publicerat två inlägg och slängt det ena i papperskorgen. Sånt är bra att veta.
      Hade lite strul med koden när jag skulle publicera det första och eftersom min personliga datasupport inte var hemma så fick jag lösa det genom att skapa ett nytt inlägg.

      Radera
  3. Är så här oxå. Rn lanttjej och en stadstjej. Fast stadsdelen går gärna ut i naturen när hon kommer till landet. Men återvänder till storstan..//Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna-Lena för att du kommenterar fast att det är struligt.
      <3

      Radera

Skicka en kommentar