Tuskebosjön runt

Nja - en sanning med modifikation. 

Lusläste kartan över Gislavedsområdet på morgonen och fick se en liten notering om något som kallades för Tuskebosjöns promenadstig. 
Visade maken och efter att morgonbestyren var avklarade så åkte vi iväg. 
Mot Tuskebosjön! 
Parkering fanns, informationstavla fanns och utefter stigen fanns ytterligare information om olika före detta torp som hade legat där. 

När vi hade gått i kanske 1,5 kilometer så träffade vi på ett annat par som var ute på promenad och då kunde vi fråga dem om den där sjön. De berättade att sjön den kommer man sällan riktigt nära och då tog vi beslutet att vända åter till bilen, vi ville nämligen ha en fin plats för det stundande 11-kaffet. 
Jag har en liten, liten känning i ena foten och ville därför inte traska 5,5 kilometer i "onödan". 

Det visade sig senare vara ett klokt beslut för vi hamnade nämligen på ett annat spännande ställe som vi var tvungna att utforska. ;)

Kommentarer

  1. Har letat geocacher runt sjön, då det begav sig. Blev också besviken för att leden gick för långt från sjön.
    Fina bilder på gammal stuga. Ha en fin helg!//Anna-Lena

    SvaraRadera
  2. Man får ju uppfattningen att stigen skulle leda till en sjö eller gå nära en sjö men vilken tur att ni mötte några som kunde ge besked om att det inte var så. Då fick ni ju komma till den här stugan och ta del av ett berörande livsöde. Man skulle ju vilja veta mer om denna kvinna och hennes barn. Varför fortsatte hon att slita när hon inte behövde och varför behövde hon inte det? Vad hände med barnen? Ja, frågorna blir många men kanske är det ingen som vet svaren.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Om du inte har ett Blogspotkonto så tryck på den lilla pilen efter Walkaboutsweden. Där kan du välja Anonym och själv skriva in ditt namn efter kommentaren.