Välutrustad ;)

När man bor i hyreshus så får man ibland komma på lösningar för att kunna sova på nätterna, speciellt på helgerna. Särskilt om man som jag är både ljudöverkänslig och lättväckt. Vårt hus är absolut inte fullt av störiga hyresgäster men några har då och då andra vanor än vad vi har.
Ganska många av dem som bor här är äldre och flera har dålig hörsel och hör därmed ingenting av sånt som kan störa. 
Öronproppar är bra men hjälper inte för vissa typer av ljud därför får man fundera vidare. 

Nästa lite drastiska steg; bygghörselkåpor. Passar mig som ändå bara kan ligga/sova på rygg. 
Underbart att kunna sätta på sig de här (fastän de sitter hårt), direkt känner jag mig då trygg och helt skyddad från ljud.

Igår gick jag till sängs extra tidigt (runt 22), satte på mig kåporna och somnade som en stock. 
De kvällar/nätter som jag använder kåporna så plockar jag av dem när hela huset är tyst.

Kommentarer

  1. Ja, nu ser jag, du ligger på rygg, då förstår jag att hörselkåpor går bra att ha. Själv ligger jag alltid på sidan och då faller den möjligheten. Ibland när hög musik spelas, är det ju nästan omöjligt att ta bort ljudet .., det "durrrrar" liksom i hela huset. Så var det i lilla 1:an i Ystad, där den unge grannen ofta hade väldigt ljudliga fester och hemskt var det när man då skulle upp tidigt för ett dagspass.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag sov alltid på sidan tidigare också - det var så mysigt.
      Inbillade mig innan vi flyttade hit att nybyggda hus kanske var ändå bättre ljudisolerade, men vissa ljud tränger ändå igenom betongen.
      Som pensionär MÅSTE man ju inte sova så bra jämfört med när man jobbade och skulle upp dagen efter, men ibland har man åtaganden som gör att man vill ha "en god natts sömn" före.
      Nu när jag har hittat mina hörselkåpor så vet jag att jag kan sova, trots ev. störningar.
      Tack Elisabet 💖

      Radera
  2. Jag skulle inte kunna sova med sådana, men jag äger sådana. Bra att ha var det då vi hade renoveringar under ett par års tid med borrningsarbeten alla vardagar. Sover gärna på rygg, men vaknar ofta av egna snarkningar 🤣 Alla sätt är bra, förutom de dåliga, sägs det ju. Jag använder ibland öronproppar nattetid. Mot sommaren speciellt då jag vill sova med öppet fönster och måsarna väcker mig vid 04...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner igen.
      Det blev ett problem för mig (också), med snarkningar och tungan som föll bakåt i en torr munhåla och hals - när jag började sova på rygg. Sedan fick jag tipset om att tejpa ihop munnen och bara näsandas, då blev det bra. Då kunde inte underkäken och tungan falla bakåt.
      Tack Carita

      Radera

Skicka en kommentar