Röda sten i Göteborg

Än idag tycker jag att det finns kvar någon slags ruffighet ute vid Röda sten och dess kulturhus. Graffitimålarna håller fortfarande till där och de skapar en känsla av subkultur. 
Vägen ner till foten av Älvsborgsbron är fascinerande och här kan man ta häftiga bilder av intilliggande tegelbyggnader och bron. 
Denna gång var det lite mer o-rörigt nere vid grusplanen i anknytning till kulturhuset och vi fick lätt en gratis parkering. 
Här kommer en länk till den historiska beskrivningen av platsen: LÄNK.

Kommentarer

  1. Vilken märklig känsla jag fick, nästan en liten aning svindel. Kan man få det av att stå under en bro och titta uppåt, eller av en bild med det perspektivet? Hur som helst så är det häftiga bilder men dödskallen är lite läskig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo men det är NÅT när man går under den här stooora bron och med kulturhuset som ligger så nära. Nåt med linjerna från bron och huset, det mäktiga med att bron sträcker sig rätt ut i luften. . .
      Tack Ingrid

      Radera
  2. Den första bilden med bron som leder in och ut ur bilden är suverän. Målningen med dödskallen är ren konst, annars verkar det mest vara den typ av graffitti jag har svårt att sympatisera med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så jättemycket - kul att höra.
      Förstår vad du menar när det gäller graffitin (vill inte ens kalla det för det), så mycket är ren vandalism och långt ifrån konstnärligt.
      Tack Stefan

      Radera

Skicka en kommentar