GPS:en säger; Skjutbanevägen

Eller så kanske det till och med står en vanlig trafikskylt som säger samma sak. 
I vilket fall så är det en upplysning som vi inte ignorerar. 
På dagens lilla fotorunda så hittade vi en för länge sedan nedlagd skjutbana och vi försökte hitta några spår som dög som motiv.
Fortfarande kunde man se hur skyttebanan hade löpt genom skogen fram till en sandvall där helt säkert måltavlorna en gång har suttit. För övrig var det inte mycket spår kvar av övrig anläggning.

Kommentarer

  1. Jag är halvt uppvuxen på en skjutbana, där pappa och hans kompis Mauritz skötte om det hela. Det hela pågick förstås innan älgjakten skulle börja och inga hörselskydd användes då ...., gissa, om pappa fick skaffa hörapparat de sista åren av sitt liv! (Han blev bara 66 år). Som 8-9-åring var det ändå spännande att vara där och se den stora pappersälgen komma farande från höger och se (och höra) skottet när någon karl skulle skjuta godkänt för att få delta i kommande älgjakt. Och farbror Mauritz stod där framme och ropade "För långt åta bak!", alltså skottet hade tagit för långt bak på älgen ,-).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för en fin berättelse från ditt liv Elisabet. ❤️

      Radera
  2. Jag tycker att det är synd att så många skjutbanor med tillhörande byggnader står och förfaller. Vi hade en i skogen i Mjölby också, där jag brukade passera. Lite sorgligt att de inte används till något i stället. Men de fyller ju i alla fall en funktion som fotomotiv och det är ju inte det sämsta :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Duger helt klart som fotomotiv. :)
      Tack Ingrid

      Radera
  3. I skogen ovanför mitt föräldrahem har det alltid funnits en skjutbana där jag som barn fick följa med pappa när han sköt, kanske därför jag inte tycker om sådant som smäller idag, t ex fyrverkerier. Vi brukar åka dit någon gång om året och leta svamp i omgivningarna och den ser både använd och utbyggd ut även om jag antar att medelåldern på skyttarna är ganska hög då hur framtiden ser ut återstår bara att se….

    SvaraRadera
  4. Jag har gjort "älgbanan" på en skjutbana en gång, som novis. Men fick mycket beröm och uppmuntran att jag borde bli en skytt. Kanske därför jag tycker det är spännande med skidskytte :) Fina bilder som vanligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket Anna
      Jag har aldrig provat på skytte, men jag tycker att det verkar lite intressant.
      Skjutbanor i förfall har jag däremot besökt några stycken. :)

      Radera

Skicka en kommentar

Om du inte har ett Blogspotkonto så tryck på den lilla pilen efter Walkaboutsweden. Där kan du välja Anonym och själv skriva in ditt namn efter kommentaren.