"So I walk myself down memory lane"

Reportagebilder från bilkyrkogården Kyrkö mosse 2010, ä.k. Åkes bilskrot

Minns att vi hade tur med vädret för vi kom dit strax efter att det hade regnat och därmed hade vi inga problem med några kontraster (som det blir när det är soligt), utan bilderna fick rätt känsla automatiskt. Minns också att vi fick slåss mot myggorna.

Kommentarer

  1. Som du skriver. Fina kontraster i bilderna. Det finns också en kontrast i det underbara, men tragiska, att en sådan bilskrot tillåts existera.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om jag minns rätt...så var det mycket diskussioner (då för länge sedan) om att frakta bort allt och jag minns inte riktigt varför det ändå fick vara kvar.
      Under våra fotoutflykter i olika skogar så har vi många gånger sett stora eller mindre skräphålor, där människor från förr bara hivade ut sin bråte - av allehanda slag.

      Känns väldigt konstigt för oss som numera lever med återvinningsstationer och sopsortering, men det verkar som om det var så man gjorde då.

      Kyrkö mosse kanske fick vara kvar som ett avskräckande exempel för oss att förfäras över och på mark som inte var eftertraktad.

      Om man kan bortse från miljöaspekten, så är det ett fascinerande ställe med många häftiga motiv.

      Tack Stefan

      Radera
  2. Fina bilder på något som jag absolut inte kan förstå eller gilla. Men ändå lite spännande med alla dessa skrotbilar, även om de är både fula och förgiftar miljön.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns onekligen fel i dagens samhälle och med nutidens kunskap och värderingar, med fullt med skrotbilar på mossen - men det var andra tider då och som jag skrev så finns det fortfarande hur många skrot"hålor" som helst i våra skogar, fast i mindre varianter.
      Det var tydligen så man gjorde - hivade iväg det på något lite undanskymt ställe i skogen/naturen.
      Vi har fotograferat många bilar under våra turer i södra Sverige genom åren. Både glänsande vackra (på bil-shower) och riktiga vrak. Att se dem så här på en bilkyrkogård för första gången var något speciellt och som motiv väldigt lockande.
      Tack Ingrid

      Radera
  3. Förstår att det är roliga fotomotiv, men det är verkligen något jag inte förstår, hur det kan få vara kvar där med dagens medvetenhet om miljön. Ha en skön söndagskväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ofattbart idag. Förr i tiden resonerade de inte på samma sätt tydligen.
      Det känns konstigt att komma till en sådan här plats men när man hamnar i fotobubblan så är det bara motivsökande som gäller och det fanns det hur många som helst.
      Tack Anna

      Radera

Skicka en kommentar