Ännu en etapp på Jälmåleden

Vi valde absolut rätt dag för att testa en sträcka av Jälmåleden som vi inte hade gått tidigare. Första gången är alltid den roligaste - nästan som med ett barns ögon så traskar man på nya stigar, öppen för allt som dyker upp längs vägen. Kanske finns det något att fånga med kameran. 
Mestadels lättgånget förutom den allra sista biten. 
Broar (av olika slag) och spångar, det gillar jag. Trevligt också att vandra såpass nära intill Dalstorpssjön - vatten är alltid trevligt att vara nära. 

Egentligen fanns det ingen naturlig P-plats där vi skulle starta, men turligt nog var ägaren till huset intill utomhus när vi kom och han såg vår tvekan om hur vi skulle göra. Vinkade till oss att vi kunde köra in vid hans tomt och parkera där. Omtänksamt. 

Vi lämnar samhället och går in på den blå leden.
Inte långt från starten på etappen dök detta trevliga rastställe upp. Välskött och fint. Dit kan jag tänka mig att återvända - grilla korv kanske.?
Svensk idyll. 💓
Över stock och sten.
Vid den gamla spiksmedjan.
Drygt 5 kilometer var alldeles tillräckligt långt med nya vandringsskor. ;) 
Vilken tur att vi sammanstrålade med sonen och hans familj för en fika inne i skogen och att jag efteråt därmed kunde åka med dem tillbaka för att hämta vår egen bil.

Kommentarer

  1. En promenad helt i min smak. Det mesta fanns där. Vatten, fin stig, broar, spångar och blommor. En fin rastplats i skogen är inte heller dumt :D Fina bilder från er härliga vårpromenad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Tack för uppmuntran 💓
      Den här turen var toppen, och som sagt alltid extra roligt första gången. Det kommer att bli fler turer under andra årstider där och i närområdet. Bara knappt 2 mil för oss att åka.

      Radera
  2. Gott att slippa gå tillbaka. Tycker att stigen ovanför hängbron är riktigt jobbig. Använder alltid stavar... ja, det gör jag rundan runt. Ganska mycket sten innan bron också. Andra sidan bron är betydligt mera lättgången.
    Bra att ni påminde. Får bli en runda runt sjön snart! Gissar att vi nöjer oss att gå över Hjälmån vid hängbron. Men det är väldigt fint vid Spiksmedjan. Imponerande vandring av er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna-Lena
      Ja riktigt knöligt underlag när man går längs ån, full koncentration är det som gäller. Det kommer att bli fler utflykter dit, vill gå på andra sidan också.
      Från hängbron och upp till Stocken har vi gått tidigare.
      Gillar verkligen att de har anordnat den där fina platsen vid Spiksmedjan, med allt som man kan önska sig när man är ute på tur. Mycket trevligt.

      Radera
  3. Ja, jag behöver väl inte skriva vad jag tycker .., det blir ju på gränsen till tjatigt! Men du förstår nog.
    Vilka turistlockande bilder .., du borde sälja dem till några turistbyråer eller något dito.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du 💓
      En väldigt lyckad tur idag.
      Varje gång vi kommer hem från skogen, när delar av promenaden har bestått av knöligt underlag så brukar jag skicka en bön till universum och tacka för att vi kom hem helskinnade. Så lätt att halka eller vricka sig på vissa ställen.
      Dit skall vi återvända fler gånger.

      Radera

Skicka en kommentar