Bostadsmarknaden

Gick till bibblan på förmiddagen och läste några exemplar av Borås Tidning. I dagens tidning står det om hur bostadsmarknaden har rasat totalt och att de som har byggt nya lägenhetskomplex nu inte kan bli av med sina lägenheter. Som 65-åring så har man upplevt allt förut - det går upp, upp, upp för att sedan rasa. 
Tackar högre makter för den tur (och livserfarenhet) vi hade i samband med försäljningen av vårt 70-talshus förra året. När vi började höra att marknaden var på nedåtgående så ändrade vi våra planer och sålde huset tidigare än vad vi hade tänkt. 
Det innebar att vi fick flytta in och ut en extra gång (till tillfälligt boende i väntan på den här lägenheten som då ännu inte var klar). Det var riktigt tufft då, men med facit i hand så var det rätt beslut. 
Så himla tråkigt det hade varit att vilja flytta från hus till lägenhet och inte kunna p.g.a. hur bostadsmarknaden och den allmänna samhällsekonomin hade sett ut. 
Tittade in på Hemnet nu och ser att det ligger väldigt många objekt till salu plus de som benämns som kommande, på sidan. Nästan 540 objekt i Borås kommun. Så många har jag aldrig någonsin sett förut.

 

Kommentarer

  1. Å, så hemskt för den/de som kanske har tänkt sig att byta bostadsort och så får man inte huset sålt! Vilken ångest.

    SvaraRadera
  2. Jag har också tänkt att jag hade tur som flyttade innan det blev så här. Det är synd om alla som måste flytta av olika anledningar när de inte kan sälja. Men ska man köpa är det nog ett bättre läge. Min yngsta och hennes man har pratat om att flytta tillbaka hit och nu verkar de vara inne på att tidigarelägga den planen i stället för att vänta ca tre år. De har rätt läge då de hyr nu och vill köpa sin bostad här. Här uppe finns det två mammor som med glädje välkomnar det beskedet :D Vi får väl se hur det blir men jag hoppas :D

    SvaraRadera
  3. Ja de som hyr och vill köpa - för dem måste det vara guldläge nu. Så kul det låter om de vill och får/tar chansen att flytta tillbaka. Guldläge för mammorna också. ;)
    Tack Ingrid

    SvaraRadera
  4. Nu hittade jag hit igen. Måste byta dator och lägga in din nya "adress". Det är väl som du säger. det går upp och det går ner. Kommer ihåg räntorna, strax efter att vi byggt. Över 24 %. Förskräckligt. Men det gick det också.
    Tycker synd om alla som har superhöga lån, och räntor som bara stiger... trots att de fortfarande är låga. Men har man lån på ett antal miljoner, så blir det mycket pengar. Tror att vi lånade 340000 kr år 1979. Det räckte till både hus och möbler.... Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tråkigt att det skall vara så krångligt att kommentera Anna-Lena. Tack för att du gjorde dig besväret. (som sagt; kan inte fatta att det skall behöva vara så krångligt!!)
      Lite liknande hus och lånehistoria som vi hade. Huset kostade 320 000:- 1982 och jag tror att räntan var omkring 16 % då.
      Lite sjukt också att efter 40 år så hade vårt hus värde ökat till 9 ggr köpeskillingen -82. Känns inte rimligt helt enkelt.

      Radera
  5. Visst har vi 60-plussare sett och varit med om ett och annat :-)
    Många väljer också att flytta från stora hus till mindre bostäder.
    Min dröm om att få bo i ett gammalt hus lever ändå, lika som drömmen om en liten husvagn eller husbil :-) Förnuftet säger att ett gammalt hus kräver mycket skötsel, men det är svårt att släppa drömmar, och drömma får man ju :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Carita
      Drömmar är kul - några går i uppfyllelse.

      Radera

Skicka en kommentar