Godaste semlan någonsin!?
Vi var på utflykt och gjorde ett stopp i Falköping för det viktiga 11-kaffet.
Stannade vid ett bedagat café och vi var tveksamma om vi skulle gå in.
Vilken himla tur att vi gjorde det, för där serverades den godaste lilla mini-semla som jag någonsin ätit. Vad var det då som var så bra, kan man undra.
Först och främst, minivarianter på bakverk är alltid godare (för mig), för det andra så var inte bullen som alla andra bullar utan mycket saftigare och inte så torr och fluffig, för det tredje var mandelmassan mjuk och utan bitar och för det fjärde så fanns det en liten, liten förnimmelse av. . . ja vad då, vanilj kanske (eller var det nåt annat) - men bara så att smaken kunde anas.
PS Jag vet att Gunnars konditori i Ulricehamn kom på första plats i den här semle-tävlingen och deras semlor har jag smakat - men för mig så var Tant Bruns den ultimata smakupplevelsen. DS
Som jag skrev till Tony skäms jag nästan. Vi har Tant Brun på gångavstånd men inte har vi testat deras semlor. Minisemlor låter riktigt gott så kanske att vi skulle testa…
SvaraRaderaJa det MÅSTE ni bara göra. Undrar om ni tycker likadant som oss, det finns ju så många olika varianter - men som sagt den här var sagolik.
RaderaTack BM/Lars
Ja, vilken himla tur att ni gick in där. Man ska ju som bekant inte döma hunden efter håren. Nu vet ni var ni ska fika när ni blir sugna igen och när det är semmeldags :D
SvaraRaderaIbland tar man rätt beslut. Så nöjda!
RaderaTack Ingrid
Åt semla på Gunnars för några veckor sedan. Den var god. Jag valde den stora... Finns mindre variant också.
SvaraRaderaErikson Cottage har ju också goda semlor. Funderar på om jag ska hämta och ta med till Ulås på tisdag.
Ha en fin kväll//Anna-Lena
Gunnars är goda och jag kan tänka mig att Erikson´s är det också.
RaderaDock var dessa vi åt idag magiska. Stor njutning.
Tack Anna-Lena
Semla är vansinnigt gott. Vad härligt du hittat en som du tycker så mycket om. Tror vi har lite olika kriterier. Jag vill ha en riktigt fluffig bulle med kardemumma, krämig mandelmassa med massor av smak av mandel, bitar i gör inget, men det ska inte vara hårda bitar. Grädden ska vara en aning sockrad och på locket får det väldigt gärna vara pärlsocker! Det var många år sedan jag åt en semla över huvudtaget eftersom jag inte äter gluten, men oj vad många jag ätit i mitt liv. Svarta Kattens konditori i Kungälv är de bästa tycker jag :) Ha en fin kväll!
SvaraRaderaMmmm. . . kardemumma, älskar´t!
RaderaKanske blev det en extra god upplevelse idag p.g.a. att jag också oftast äter glutenfritt, och idag fick jag smaka på den där goda vetemjölssmaken (eller hur jag ska uttrycka det) igen.
Egentligen tror jag inte att jag är en riktig semmelälskare, men utseendet av en semla läskar mig mycket. I miniformat blir det dock mer i min smak på nåt sätt.
Tack Anna
Åh nu fick jag goda minnen, Tant Bruns kaffestuga i Sigtuna. Vi får skärpa till oss och göra ett besök på en utflykt till fina staden, tittade genast in på kaffestugans foton på nätet.
SvaraRaderaInte visste jag det finns fler Tant Brun och så gott ni fann. Instämmer till fullo, vi håller oss till minisemlor när vi hittar det i år, är så precis "lagom"😌och så läckra.
Ja det är nåt med mini-formatet som lockar mig lite extra.
RaderaDagens var himmelsk.
Tack Monica
Kakmonster och godisgris som jag är, föredrar jag dem stora.
SvaraRaderaIdag finns ett enormt utbud av semlor i olika smaker, men jag föredrar den klassiska och lär nog göra det även framöver, oavsett vad de hittar på i smakväg.
Vi har också testat diverse nya varianter, men den traditionella vinner i längden i alla fall.
RaderaGårdagens var magisk! :)
Tack Stefan
Nu är jag döless på allt vad semlor heter, mest för att pv ALDRIG tycks få nog av dem! Hemköps semlor ligger i en liten kartong med "fönster" på kartongen och det förstör det mesta, semlan blir fuktig, florsockret smälter och nej, det var mycket bättre när vi hade dem i papperspåsar och då kunde man även välja att köpa bara EN enda semla. (Många äldre lever som änkor/änkemän och vill inte ha två). Sohagas semlor är vansinnigt goda, men för stora och för mycket grädde. Glad att ni själva hittat en liten juvel! /Elisabet
SvaraRaderaJust det - en LITEN juvel. Det är nog ledordet för mig, tycker att de vanliga är för stora och jag äter ö.h.t. inte många semlor alls på en säsong.
RaderaDe där som du skriver om i kartong, köper jag inte längre och jag försöker ju också äta glutenfritt så ofta som möjligt.
Tant Brun i Falköping hade verkligen lyckats, både i storlek och smak.
Tack Elisabet
Ja, det här med semlor som inte är jättestora är bra! Mini-semlor t.ex.
SvaraRaderaVi har inga sådana här hos oss, men jag delar min semla i två bitar och äter den ena en dag och den andra dagen därpå :)
Tack Carita
RaderaOh, vad jag längtar efter en semla!
SvaraRaderaHelt förståeligt Lena. :)
Radera