Godaste semlan någonsin!?

Vi var på utflykt och gjorde ett stopp i Falköping för det viktiga 11-kaffet. 
Stannade vid ett bedagat café och vi var tveksamma om vi skulle gå in. 

Vilken himla tur att vi gjorde det, för där serverades den godaste lilla mini-semla som jag någonsin ätit. Vad var det då som var så bra, kan man undra. 

Först och främst, minivarianter på bakverk är alltid godare (för mig), för det andra så var inte bullen som alla andra bullar utan mycket saftigare och inte så torr och fluffig, för det tredje var mandelmassan mjuk och utan bitar och för det fjärde så fanns det en liten, liten förnimmelse av. . . ja vad då, vanilj kanske (eller var det nåt annat) - men bara så att smaken kunde anas.
PS Jag vet att Gunnars konditori i Ulricehamn kom på första plats i den här semle-tävlingen och deras semlor har jag smakat - men för mig så var Tant Bruns den ultimata smakupplevelsen. DS

Kommentarer

  1. Som jag skrev till Tony skäms jag nästan. Vi har Tant Brun på gångavstånd men inte har vi testat deras semlor. Minisemlor låter riktigt gott så kanske att vi skulle testa…

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det MÅSTE ni bara göra. Undrar om ni tycker likadant som oss, det finns ju så många olika varianter - men som sagt den här var sagolik.
      Tack BM/Lars

      Radera
  2. Ja, vilken himla tur att ni gick in där. Man ska ju som bekant inte döma hunden efter håren. Nu vet ni var ni ska fika när ni blir sugna igen och när det är semmeldags :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland tar man rätt beslut. Så nöjda!
      Tack Ingrid

      Radera
  3. Åt semla på Gunnars för några veckor sedan. Den var god. Jag valde den stora... Finns mindre variant också.
    Erikson Cottage har ju också goda semlor. Funderar på om jag ska hämta och ta med till Ulås på tisdag.
    Ha en fin kväll//Anna-Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunnars är goda och jag kan tänka mig att Erikson´s är det också.
      Dock var dessa vi åt idag magiska. Stor njutning.
      Tack Anna-Lena

      Radera
  4. Semla är vansinnigt gott. Vad härligt du hittat en som du tycker så mycket om. Tror vi har lite olika kriterier. Jag vill ha en riktigt fluffig bulle med kardemumma, krämig mandelmassa med massor av smak av mandel, bitar i gör inget, men det ska inte vara hårda bitar. Grädden ska vara en aning sockrad och på locket får det väldigt gärna vara pärlsocker! Det var många år sedan jag åt en semla över huvudtaget eftersom jag inte äter gluten, men oj vad många jag ätit i mitt liv. Svarta Kattens konditori i Kungälv är de bästa tycker jag :) Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmmm. . . kardemumma, älskar´t!
      Kanske blev det en extra god upplevelse idag p.g.a. att jag också oftast äter glutenfritt, och idag fick jag smaka på den där goda vetemjölssmaken (eller hur jag ska uttrycka det) igen.
      Egentligen tror jag inte att jag är en riktig semmelälskare, men utseendet av en semla läskar mig mycket. I miniformat blir det dock mer i min smak på nåt sätt.
      Tack Anna

      Radera
  5. Åh nu fick jag goda minnen, Tant Bruns kaffestuga i Sigtuna. Vi får skärpa till oss och göra ett besök på en utflykt till fina staden, tittade genast in på kaffestugans foton på nätet.
    Inte visste jag det finns fler Tant Brun och så gott ni fann. Instämmer till fullo, vi håller oss till minisemlor när vi hittar det i år, är så precis "lagom"😌och så läckra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är nåt med mini-formatet som lockar mig lite extra.
      Dagens var himmelsk.
      Tack Monica

      Radera

Skicka en kommentar

Om du inte har ett Blogspotkonto så tryck på den lilla pilen efter Walkaboutsweden. Där kan du välja Anonym och själv skriva in ditt namn efter kommentaren.